Evaluacija akcije „Izdrži i održi!“

Nakon akcije Izdrži i održi! zamolili smo aktivne učesnike da nam odgovore na par pitanja radi evaluacije ovog dela projekta. Saznali smo da je najizazovniji, odnosno najteži dan bio četvrtak, sa temom energija a najlakši za učesnike je bila nedelja, odnosno dan u prirodi. Najzanimljivija tema je bila voda, a najmanje ih je zanimala potrošnja. Učesnici su najviše naučili trećeg i četvrtog dana o vodi i energiji, a najmanje petog dana o prevozu.

Takođe smo tražili od učesnika da procene verovatnoću da će u narednih mesec dana primenjivati održive navike. Učesnici su procenili da će gasiti svetla u prostorijama koje ne koriste (u proseku 96% verovatnoće), a najmanje su šanse da će se truditi da pozajmljuju stvari umesto da kupuju nove (62% verovatnoće).

Što se tiče daljih planova i koraka, najviše učesnika je reklo da će uticati na druge da se i oni ponašaju održivo i da će potražiti više informacija o ekološkim temama koje ih posebno zanimaju (u proseku 84% verovatnoće), dok je najniža verovatnoća da će sami pokrenuti neku ekološku ili sličnu akciju (52% verovatnoće).

Na kraju smo ih zamolili da evaluiraju akciju Izdrži i održi! kako bismo saznali šta im se više dopalo, a šta manje u toku ove akcije. Učesnici su u proseku 90% zadovoljni akcijom Izdrži i održi, 89% zadovoljni organizacijom, 86% zadovoljni sadržinom ovog sajta, a najmanje dizajnom ekodnevnika sa 76%. Ove ocene su jako pozitivne i dale su nam smernice za to šta bismo u budućnosti mogli da poboljšamo kako bi akcija bila što uspešnija i kako bi rezultati imali najviše efekta.

I na kraju da se zahvalimo na svim pohvalama (i izdvojimo par primera)!

*„Zadovoljna sam Vašom akcijom, svaka čast na inicijativi! Saznala sam dosta korisnih informacija i trudiću se da ih prvenstveno primenim a potom i prenesem drugima, i na taj način bar malo utičem da se i drugi ponašaju održivo, i da shvate koliko je to važno za očuvanje planete Zemlje kao i celokupan opstanak, kako nas-sadašnjih tako i budućih generacija. Super ste!“ – Ana K.

*„Sve pohvale za akciju! Nadam se da će ovakvih akcija biti sve više! Pozdrav!“ – Jovana C.

*„Nadam se da će se slična akcija ponoviti i poprimiti šire razmere. Meni ste definitivno pružili nova znanja i pomogli da se odgovornije ponašam prema Zemlji! Vaši linkovi u vidu youtube videa i izvesnih članaka su bili sjajan dodatak i osveženje! Sve čestitke!“ – Marijana G.

2 thoughts on “Evaluacija akcije „Izdrži i održi!“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s